fbpx

Dierenkliek Broekhuizen sponsort Roel van Stichting BLIJF. Samen met zijn baasje Cindy bezoekt hij de dementerende ouderen van de Volkaert in Dongen.

Cindy de Wit (25) heeft een hele bijzondere baan. Cindy werkt als zorgprofessional bij de Volckaert in Dongen, en dat doet zij samen met haar ‘collega’ Roel. Roel is echter geen mens, maar een hond. 

Roel is een speciaal opgeleide contacthond voor mensen met dementie, en is na een zorgvuldige selectieprocedure door Stichting BLIJF gekoppeld aan Cindy. Samen met Cindy zorgt hij ervoor dat mensen met dementie meer kwaliteit van leven ervaren. Daarnaast zorgt Roel dat Cindy haar werk nog beter kan doen: een contacthond is getraind om aan te voelen wanneer iemand zorg of hulp nodig heeft, voordat een mens dat kan waarnemen.

Cindy merkt dat het werken met Roel enorm veel verschil maakt: “ Als Roel binnenkomt zie ik dat de mensen beginnen te stralen! Hij brengt zoveel levendigheid en plezier, het is heerlijk om te zien hoe blij iedereen wordt van Roel.” Stichting BLIJF is en blijft betrokken bij de training van Cindy en Roel als ‘zorg-duo’. Cindy: “Ondanks we nog maar kort echt samenwerken zijn Roel en ik al een hecht team. Elke dag maakt mijn hart een sprongetje als ik zie wat Roel betekent voor mensen met dementie. De pure momenten van geluk die hij de mensen geeft is onbetaalbaar.”

Stichting BLIJF helpt mensen met dementie door de verantwoorde inzet van contacthonden in de ouderenzorg. De honden worden hierbij voor hun leven gekoppeld aan speciaal geselecteerde en opgeleide zorgprofessionals.

Door het contact met de honden van BLIJF zien wij dat het gevoel van eigenwaarde, zelfstandigheid en levenskwaliteit van mensen met dementie verbetert. 

Voor meer informatie over Stichting BLIJF, zie hun website: www.stichtingblijf.nl