fbpx

Laboratorium

Idexx, Catalyst One, Bloed, bloedanalyse, apparatuur, laboratorium

Bloed
Ons laboratorium is uitgerust met een moderne bloedanalyse apparaten. Hiermee kunnen wij veel bloedonderzoeken direct in huis uitvoeren, met als voordeel, dat u dezelfde dag al een uitslag heeft.
Denk aan een algemene screening, pre-anesthetisch onderzoek, bloedbeeld, schildklier, nieren (incl. SDMA meting), glucose, etc.

Snap Pro Idexx Snaptest

Ook beschikken wij over sneltesten voor onderzoek naar FIV/FeLV en ProBNP bij de kat en Giardia en Alvleesklierontsteking bij hond en kat. Onze sneltesten worden door een apparaatje afgelezen wat er voor zorgt dat hij stipt op het juiste tijdstip op de juiste manier wordt beoordeeld.

 

 

Urine
Voor urineonderzoeken maken wij gebruik van de SediVue. Dit is een zelf lerend apparaat die heel nauwkeurig het bezinksel van de urine kan checken. Er worden 70 HD foto’s gemaakt. Deze foto’s worden vergeleken met een database van 350 miljoen foto’s, waarna de afwijkingen worden herkend en benoemd. Het toestel is zelflerend dus deze database zal steeds verder worden uitgebreid. Mocht iets niet herkend worden, dan worden deze beelden automatisch doorgestuurd naar en bekeken door een specialist in het laboratorium.

SediVue, laboratorium, urine, urineonderzoek, sediment, bezinksel

Daarnaast maken wij gebruik van de Urine Analyser die de strips met urine op het juiste moment afleest en de uitslag hiervan automatisch aan het patiëntenbestand koppelt. Het voordeel hiervan is dat de uitslag altijd op dezelfde manier geïnterpreteerd wordt en er geen onduidelijkheid kan zijn over welke waarde er bij welke kleur hoort.

Als laatste meten wij het soortelijk gewicht van de urine, wat ons informatie geeft over de waterigheid ervan.

In dit filmpje ziet u ook hoe het in zijn werk gaat: https://youtu.be/3Lc-c0nTWeo

In ons laboratorium doen wij ook onderzoek van:

  • Ontlasting (bv. Giardia en parasieten)
  • Huid (o.a. microscopie en schimmelkweek)

Daarnaast werken wij samen met een veterinair laboratorium. U krijgt binnen 1 – 5 werkdagen een uitslag.