fbpx

Cremeren

Gezamenlijke Crematie
Bij een gezamenlijke crematie wordt uw huisdier gecremeerd samen met een paar andere dieren. U krijgt het as niet terug. Afhankelijk van het crematorium zal het as worden uitgestrooid op een strooiveldje bij het crematorium of op zee.

Individuele Crematie.
Bij een individuele crematie kunt u er voor kiezen om de as van uw overleden huisdier terug te krijgen. Als u geen specifieke wensen heeft krijgt u de as terug in een askoker of strooibus (verschilt per crematorium). Op de website van het dierencrematorium kunt u ook een urn uitzoeken.
In de meeste gevallen wordt er voor gekozen om de as bij ons op de praktijk op te halen, of u kunt deze bij het crematorium zelf ophalen.
Ook wordt er door het crematorium de mogelijkheid geboden om uw dier zelf naar de oven te begeleiden en/of voorafgaande daar nog een keer afscheid te gaan nemen.

U kunt uw huisdier zelf wegbrengen, of door hun op laten halen, thuis of op de praktijk.
Het ophalen op de praktijk door uw crematorium naar keuze kunnen wij voor u regelen. U hoeft dan niet zelf met het crematorium te bellen. Indien gewenst nemen zij contact met u op zodra uw huisdier daar is aangekomen om alle verdere wensen te bespreken.

Voor meer informatie en tarieven verwijzen wij u naar de website van het crematorium:

Viviana – Prinsenbeek
SHCN Dierenuitvaart – Nootdorp / Roermond