Kat
Home ContactSitemapDocumentatie aanvraag
Nederlands
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
###WACHTWOORDVERGETEN###
Dierenkliniek Broekhuizen
Informatie over de Kat
Uw kat, wat is belangrijk ?
 
Bescherming tegen ernstige, soms dodelijke virusinfecties middels jaarlijkse vaccinatie en tegen inwendige en uitwendige parasieten. Ontwormen ieder kwartaal, vlooien en teken bestrijding maandelijks.

Gezondheidscontrole tenminste eenmaal per jaar bijvoorbeeld met de vaccinatie. U ontvangt van ons jaarlijks een uitnodiging voor de vaccinatie en controle. Geen uitnodiging ontvangen ? dan vragen wij u om zelf even contact op te nemen met de kliniek.

Chippen om uw dier te kunnen identificeren bij vermissing. Tevens verplicht als u met uw kat op vakantie naar het buitenland gaat.

De juiste voeding voor elke leeftijdsfase en dieetvoeding voor behandeling van bepaalde ziekten

Ziektekostenverzekering als waarborg voor medische kosten. Verzekerd via proteq ? Dan kunnen de nota's door ons direkt bij de verzekeraar worden ingediend. U hoeft niet af te rekenen.
 
Vachtverzorging en ontklitten minimaal 2 tot 3 maal per week bij langharige rassen

DNA onderzoek op genetische afwijkingen waarmee kan worden bepaald of een dier risico loopt een erfelijke nier- of hartziekte te ontwikkelen of de fout door te geven aan nakomelingen. In wangslijm of bloed kan dna worden gecontroleerd op afwijkingen.

Bloedtesten op katten aids en katten leukemie, die bij de kat als besmettelijke ziekte gevaar binnen een groep kunnen opleveren

Krolsheidpreventie kan via medicijnen en operatief; de laatste methode verdient de voorkeur, is eenvoudig uitvoerbaar en levert weinig overlast op voor de patiŽnt. Krolse poezen worden niet zelden bevrucht door loslopende (zwerf)katers waarbij het risico van overdracht van virussen zeer groot is. De poes kan op deze wijze een ongeneeslijke besmettelijke ziekte oplopen.

Katers die binnenplassen kunnen of een lichamelijke afwijking hebben als een blaasontsteking of blaasgruisvorming of een hormoonafhankelijke stoornis. In het laatste geval is castratie vaak de goede oplossing. Vanzelfsprekend moet elke kat kunnen beschikken over een schone kattenbak danwel via een kattenluik de mogelijkheid krijgen om naar buiten te kunnen.

Afspraak gemaakt voor operatie: uw kat nuchter houden, dwz vanaf 19.00 uur de dag voor de operatie geen voeding meer geven, wel drinken! De nacht voor de operatie de kat binnenhouden en tussen 9.00 en 9.15 uur melden bij de balie in de dierenkliniek. Svp dierenpaspoort meebrengen en telefoonnummer achterlaten waar u te bereiken bent.
Contactgegevens

Dierenkliniek Broekhuizen
Sint Antoniusstraat 8
4902 PV Oosterhout

Tel: 0162 432 284


 
Apotheek open
Maandag t/m vrijdag
9.00 tot 17.30
 
Locatie
Voor meer informatie over onze locatie
 
 
Facebook
www.facebook.com/dierenkliniekbroekhuizen